Rajin baca la , drop coment yau !


About Me

My photo
Wahidatul Akmar Ahmad Kamal . Pendosa yang tidak pernah alpa untuk memohon Cinta DIA . Moga Allah Redha Jalanku . Moga Allah Paut Hatiku . Moga Allah Sudi Dekat Denganku . Walaupun aku Pendosa , namun aku yakin , harapanku selalu ada :) Allah , Iringi setiap derap langkahku . Moga Ianya Penuh Redha ^^

Thursday, November 15, 2012

Just Go On Wahida ~

Begin with Bismillah .With beautifull Asma Allah .With Perfect sifat Allah :)) Jat'aime Allah ^^
First and foremost , Thanks to My Lovely Mother , Hasnorida Bt Hassan , Without her , I can't stand now :')
Also syukran to my beloved siblings , Along .Ikim .Najwa and man ^^ 
*pstt , pehal wahida koya2 pakai english words nihhs ? haha 
eh2 .kome tak tahu ke , wahida belajar Muet lepas Stam tuhari ? haaa ~ jangan pandang ku sbelah mata .hua3 ~
oke la oke la .straight to the point .^^ hai semua ! lama dah wahida tak posting ,kali ni baru berkesempatan dan ada mood nak menaip panjang2 .ngee .apepun .wahida dah tamat exam stam 23 oktober yang lalu .Overall oke .alhamdulillah .dan wahida harap doa sahabat2 jela .untuk doakan kejayaan wahida .biar wahida dapat mumtaz sofi ~ dapat fly ke mesir .^^ ameeen ! *korang ! ameenkan cepat .! :)

Bila dah habis stam ni , bnyak benda yang wahida terfikir .sebab , hidup wahida tanpa ayah , serius memeritkan .syukur wahida masih punya mak .mak yang sanggup tanggung kehidupan dan kos sara hidup wahida and adik2 .*tak termasuk along, sbb dia dah kerja .so ? wahida kena tolong mak .wahida kena cari kerja .dan itulah yang paling wahida rasa berat .tahu sbb apa ? ehehehe .sbb wahida dah pernah kerja dlu .^^ .*bila dah kerja , rindu nak belajar tu mmg menggunung gila :)
serius .adek2 yang 'ter'ziarah blog akak ni .hehe. kome akan rasa bila kome keje smentara tggu nak wasal korang punye stdy :)) tapi , syukur dan alhamdulillah andai kata , mak ayah korang boleh support korang sambg study .:)) satu anugerah dan nikmat yang korang dpat dari ALLAH , so ? say ape ? Alhamdulillah :') Mehnah dan Ujian kita lain2 .kan ? wahida dengan ujian wahida .dan sahabat2 dengan ujian sahabt2 sendiri. tapiiii ~ Alhamdulillah sangat , Allah masih berikan Wahida kekuatan .berikan wahida rasa bahagia .:) dan berikan wahida rasa syukur. :)) *Allah sayang Hambanya ^^

oke , Intiha of exam stam , of course la budak stam semua akan pulang ke kampung masing2.pendek kata bawak haluan masing2.termasuklah wahida .tapi, yang sedihnya bila ~ perpisahan itu tiba .huhu T_T
even wahida tak tunjuk pun .deme tahu wahida sedang menahan kesedihan. haha .stop it wahida .sudah2 la ego tu .ngeee ~ apepun .walau jarak kita berbatu , namun .ukhuwah kita tetap padu .rabithah kita tetap kuat ! wahida sayang kome sampai syurga ! :))

dari kiri ,kak mimi ,kak habsah ,cikgu sara ,aisyah ,kak aen, kak wani,ustazah,
bawah dari kiri ,cikgu zah ,lyana ,tikah ,nurha ,ina :)

wahida akan rindu korang :)) oke. lepas habis stam .esoknya dah balik rumah .sebab , 3 hari lepas tu raya haji .so selalunya wahida tangguh balik rumah , kali ni takleh tangguh dah , sbb nak raya kan .satu lagi , sebab ,kena tolong opah and emak kat rumah .persiapan raya ^^ raya kat sni takdela semeriah raya dikelantan and terengganu ,tapi apepun seronok .dapat solat raya ^^ dapat duet raya .==' *wahida kau dah besar laaa ~ huhuhu .boleh la kata penat sbb balik tu sendiri kan .memang tahap habis berdikari dah tu .ngeee ~.lepastu kena setel pulut dua periuk besar .hailaaa ~ memang leteh tahap petalaaaaa punyaa ~ ngaaa .Bio laa ~ pulut yang dimasukkan dalam daun palas tu wahida baca doa pengasih .sapa makan akan terksasih kat wahida .huhuhu :p *gurau2 .heee. Untung gak la buat bnyak .sebab ? boleh bawak balik ehya .
*wahida dah habis stam pun nak pi skolah balek ?
naaaa ~ wahida pi sebab ade agenda laen .jeng ! haha ! and lagi satu sbb ade kelas Muet , tu yang kena datang .^^ pada siapa yang berminat la pun nye .kalau takse , tak maghi xpo ~ haaa .maghi doh kelate yo .. huhuhu .nak tahu ape agenda wahida lagi ? hee ! terjah !! 

kakak kesayangan ^^ kak rohani 

apesal tetiba wahida wak masuk gmba kak mi ni kan ? *nama mnja kak rohani kak mi .hehe .
sebab , inilah agenda wahida . .hehe *evil ~
wahida fly ke kelantan pada tarikh 30 oktober .yeah ! akhirnya .dapat gak ke kelantan secara sendiri ,lepas pi trip ke kelantan terengganu ngan STAM bulan 6 yang lalu .xpuas jale takdop pitih .tak puah gok derak ikut trip .ngee ~ so wahida mengambil keputusan utk derak bertiga .campur kak ani jadi 4 orang lah .:)) 
tiket 9.30 pagi , sampai ke KB jam 6 petang jugak la.mau patah pinggang duk dale bas tu ~ huhu .tido banyakkk .ngeh3 .ops ! lupa , yang menyertai wahida utk ke kelate ni adalah ,wawa onyet dan asma bam ~ huhu .nanti wahida upload picca neh ? kita cerita dlu .:))
oke , sampai di terminal KB , kak mi jemput untuk dibawa pulang ke rumahnya di kedai sulong .==' eh ? betul ke kak mi ? ngee .tapi2 ! dekat2 ngan Pantai Cahaya Bulan .^^ keluar selekoh , straight je ~ sapa .hehe.*cerita macam muhong jah wahida .hehe. 
eh ,mmg cepat la sapa , naik kete la tapinyaaa .huhu ~ :p

Family kak mi menyambut kami baik .alhamdulillah ^^ .dan secara otomotisnya .==' erk !
secara automatiknya , kami menjadi anak angkat mak abah kak mi .so ? kak mi akak kami laaaa ^^ sayang kak mi .hehe .dan sayang mak abah juga .:)) nak upload ,xde gambar .:)) insyaallah ,kalau ada rezeqi lagi wahida akan ziarah pada bulan disember ni .:)) sebab abg sulong kak mi nak menikah .^^ .sekaligus ke ~ hehe .ziarah kan ,.mesti ziarah bnyak tempat :)) 
ouh ya, pada awalannya , niat kami adalah untuk menetap di KIAS ( kolej islam antarabangsa Sultan Ismail Petra ) , disebabkan ada musykilah tertentu , kami tidak dibenarkan .sedih jugak la ~ sebab kak najah cakap boleh nak tumpang .bila conform semula , xboleh .xpela .allah mengatur yang terbaik .call la kak mi , kak mi kata  dia cuti sampai 3 hb 11 ! alhamdulillah ! memang peluang duk umah kak mi la ni .:)) dan lagi satu , rancang2 nak balik hari jumaat .lajak la hari sabtu .alang2 kak mi nak balek malam tu ke UUM , kami balek malam tu ke PERAK :))

sepanjang kami duk dikelantan , rumah kak mi :)) perhati keluarga kak mi :') seronok .
andai la family wahida lengkap dan sebahagia ini :) tapi Allah lebih tahu jalan mana terbaik untuk wahida kan .wahida redha dan menerima dengan hati terbuka dan penuh cinta pada DIA yang mengurniakan segala ^^ .
oke, kami dtang umah kakmi 30 , .31 hb oktober , kak mi tanya , 

'nok tubik mano adek2 ku?' *senyum
*semua senyum , buat muka dok tahu .haha
'mano2 la kak .mano hok best ?'
kak mi gelak .
'akak tak tahu mno best .tak jale diklate.'
memang orang kelantan takkan terjah kelantan sendiri .hehe.dia akan terjah negeri orang len .huhu

wahida pun cakap .'kak , kito pi pxb neh ?'
'pcb kito gi nnti , awa gi dek .hehe.'
*jeda.
'ha , cubo tra tanyo najah .'
good idea la tu .

so , keputusannya , kitorang siap2 , amek kak jah kat KIAS , derak KB ,tapi bukan jalan mana pun .dah berjalan tu ,pastu  jalan jem , gi servis cermin kete kak mi yang tetiba stuck bila kak jah masuk kete .haha .singgah masjid untuk solat .mesti la lapar ~ so ? singgah KFC .dan kak najah yang belanja ^^ thanks kak najah .yeaaa ! :))

kak najah and kak mi :))

cadang2 lepas make nak pi wakaf che yeh .kata kak jah nak cari jersi bui ke wahida .alaaaa ~ jersi kelate tu .hehe .wahida pernah minta dlu .pahtu kak jah kata , tggu dia dapat duet dlu .actly wahida saje je ~ ^^ tapi dalam saja tu ada gak r harapan nak2 jersi tu .ngeeee ! tak mengharap pun ^^ tapi tak sempat dah , sbb dah lewat .nanti nak hntar kak jah lagi .pahtu nak balik umah , jalan jem ~ ngeee .so ? elok turun floor bawah , npok big apple , kak jah tnye la , 'nak tu ke ?' cakap laa , nak ! haha .kak jah belanja .! dpat la big apple sokre so .:)) thanks kak najah .len kali leh blanja lagi .hui3
and bila dirunding2 balik ngan JTK aspuri Kias , kitorang dibenarkan menginap di KIAS selama semalam shaja .oke la tu dari xlea langsung an ~ kami dok di KIAS pada hari Khamis :) kirenye 1 hb november :))
Kakak kias menyambut *xdela sambut .hehe kire melayan kami baik la.alhamdulillah .sebab apa duk kias ? 
firstnya , sbb nak luang masa dengan kaka najah :) maklum lah , lama dah wahida tak lepak dan borak dan tidur skali ngan kak jah .^^ 
tapi , xdela borak sangat , xdela lepak sgt , dan xdela luang masa sgt .atleast , wahida dpat ade dekat dia .wahida tahu , dia dah ada yang istimewa .^^ mungkin yang lebih serasi dengan peringkat umur dia sekarang :)) wahida oke .kak fah orang panggil kak tu :) glad to know you kak fah :) take care my beloved sister :))

anda yang keduanya , sebab esok wahida kena pergi ziarah 'ma' and 'abah' di machang :))
*first time la ! mmg takut .~_~ tapi tak tahu mana datangnya keberanian wahida .huhu .kak jah kena ikut , tu yang nginap di kias utk mempermudahkan urusan .:)) malam tu tgok lappy kak jah .asmaa bam kena jahitkan tdg kak jah .wawa tdo jeeerrk .hehe. dan wahida ? usya lappy kak jah .hehe .tahan lapar ! lupa nak beli bekalan makanan time kak mi hntar tu .alamatnya ? berlapar la dimalam hari.huhu ~ siang tu , kak mi bawak gi KB mall .ececeh , cadangnya nak riadhah men bowling .
what kak mi ! maen bowling ? wahida dah la pakai jubah ni ~ huhu .eh2 .pakaian tak menghalang eaa ~ :)) pakai jubah pun bleh men bowling apeee ~ hee.tapi masalahnya , wahida tak pandai men bowling langsung .game boleh la cite .wahida winner .ngeh3 .
masuk2 je dalam tmpat tu .semua mata memandang kearah kami .wahida gelak je .sama la wawa ngan asma pun ~ haru2 .unbelievable ! pastu kak mi kata ramai ~ dengan selambe badaknyaa ~ keluar semula .then , wahida pun ajak kak mi pi kedai buku ^^ 
wahida ni pantang nampak kedai buku .ade saje nak dibelinya .lagipun , anak buah wahida suh belikan buku Hlovate :) nak cari lah .sbb cari merata2 dah.xdak .sbb Hlovate ni mmg laris karya dia .first masuk kedai buku tu mmg xde langsung .yang ada , 'contengan jalanan' .give up dah nak cari .sedeh ada gak .hehe. beli la satu buku motivasi .tajuk dia 'Tentang Cinta' karya Pahrol mohamad Juoi .:)Asma beli Beduk Diketuk .Krya Pahrol Jugak ^^ Jalan sat . Beli Ice blog :)) Then ! wahida tergerak hati nak patah balik pun .singgah popular ! dan Alhamdulillah , buku2 yang ditempah anak2 buah wahida ada kat situ :)) allah menggerak hati :))

Malam tu , tdo ngan kak jah ^^ dan pagi tu ,lepas baca yassin .godek lappy kak jah bukak cite hantu .haha. wahida mnat horror dan thriller :)
tgok sat jela .sbb ade yang akan pikap jam 11 nnti untuk dibawa pulang bertemu 'hajjah Narimah' dan 'haji Mohamad Nordin' :') terharu sebenarnya , sbb dpat jumpa 'ma' and 'abah' ni :) then ~ bila dah ade msj masuk hp .. 

'dah sampai dah kat depan sakan ni'

dari saat tu sampai kerumah , mmg jantung wahida bergerak laju seperti orang uang mngmbil bahagian dalam larian merentas desa antara benua .huhu ~_~ takut ! 
sesampainya di taman Ella tu .(mache) :) and . . 
bersua muka dengan cikgu narimah .^^ tolong cikgu narimah kat dapur .Makan nasi ayam cikgu narimah yang sgt sedap ,bersua muka dengan cikgu mohamad Nordin yang sangat ramah ^^ alhamdulillah .Allah permudah , moga Rabithah dan jalinan kekeluargaan ini kekal :) ameeeen ^^ 
tapi antara dialog yang tidak boleh dilupakan . . bila cikgu mohamad nordin berkata .

' yang mano satu hok nak duduk rumoh ni nnti ?' 
dush ! rasa ada batu berat naek atas kepala. 
rasa minyak cap kapak sebotol atas muka .
'tanyo lalu , mana satu .' *senyum dan gelak .
cikgu narimah menepuk bahuku dan mengusap2 bahuku .
'ha , hak ni .xpo2 .nnti ajak mak duk di klate neh .mkcik xse jauh2 nga mat ****' 
wuishhh ! skali lagi .:) 
meski malu gila2 dah xleh nak buat apa ~ namun bibir masih mmpu mengukir senyuman :)
senyuman gembira dan terharu kerana wahida diterima baik oleh keluarganya .
Alhamdulillah :') syukran Lillah .


wahida bagi 'ma' a.k.a hajjah narimah ,a.k.a cikgu narimah .sehelai tudung dan sepasang keronsang .:)) memadai lah .asalnya ia ikhlas dari hati wahida :))) *senyum tujuh juta megawattttt dah nih .huhuhu. 
cikgu narimah tapaukan nasi aye ! huhu .bagi biskut raya .bagi duet raya .ngee ~ alhamdulillah rezeqi .selesai itu , meminta diri .dan insyaAllah akan ziarah lagi jika ada kesempatan dan diizinkanNYA .lokasi seterusnya adalah Pantai Cahaya Bulan :)) memang kak mi janji petang jumaat .^^ sbb esoknya nak balik ke haluan masing2 dah :)) so , there you are ~~~~ 

asma.wahida.kakmi .wawa


Lepas derak PCB dan makan seafood kat kedai makan berhampiran , kak mi belanja , minum air kelapa susu .*baru first time minum kelapa susu :) yang len minum air kelapa ^^ memang sronok .lepas pekena nasi ayam di machang ~ pastu make lagi di PCB , time ni paling seronok ! , kami naek kereta .kak mi naek moto jadi tour guide la lebih kureng ,hehhe .apepun , kak mi .terima kasih sangat ! sudi belanja .:)) time ni kak najah dah xde ~ kitorng hantar dia balek KIAS dlu .lgpun keesokan hari dia nak exam .:)) lepas tu , pulak .sampai rumah area pkul enam lebih .kak mi ajak pi pasar malam , tapi singgah sungai jap .^^ 




time melawat ekspo MAIK .di area istana ^^


pagi sabtu sebelum balik jam 9.30 malam tu .kak mi bawak pergi pantai yang berhampiran dengan umah dia .:)) breakfast kat sana ^^ dan maen lari2 kat pantai .hehe .*mcam budak je .dan ~ main digigi2 air . .
saat2 akhir kan .sbb nak balik dah ^^ najwa merempit .hehe .bwak wahida :)) best sgt ! kak mi , nanti .ade rezeqi lagi .kita gi pantai same2 lagi tau kak mi ! :))










and the last moment malam tu akak kak mi balek dari sabah bawak anak2 buah dia ~ dan waktu dalam kete :)) sempat la snap picca ^^ tapi babak sedeh time kak mi nak naek bas tu ,xdela .simpan sndiri la .ngeee ~


wahida.bersama anak buah .wawa dan asma :)

last but not least :)) ilove kak rohani ^^ 
i love the whole family kak rohani .^^
i love cikgu narimah and cikgu mohamad Nordin also whole family ^^ 
i love wawa and asma yang sudi teman dan mengekor wahida .:p 
and ~ i love you kak najaha ^^ 
sampai sni sahaja entri saya :)) jumpa lagi pada posting seterusnya ^^ salamun alaik :))




by : wahida  a.k.a syauqah mawaddah :))



No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...