Rajin baca la , drop coment yau !


About Me

My photo
Wahidatul Akmar Ahmad Kamal . Pendosa yang tidak pernah alpa untuk memohon Cinta DIA . Moga Allah Redha Jalanku . Moga Allah Paut Hatiku . Moga Allah Sudi Dekat Denganku . Walaupun aku Pendosa , namun aku yakin , harapanku selalu ada :) Allah , Iringi setiap derap langkahku . Moga Ianya Penuh Redha ^^

Wednesday, December 26, 2012

Hari Pernikahan :)

Bismillah :) 
Kali ini Posting ana adalah sekadar gambar dan cite sikek2 je ya .nanti kisah cinta antara wan muhamad izat bin wan muhamad anas dan rohani bt hashim ini bagaimana ^^ alhamdulillah , barang sesiapa yang menjaga kesucian agamanya , maka Allah menjaga kesucian dirinya :) siapa kata nikah muda tu susah ? siapa kata nikah muda tu memusnah ? silap besar ^^ bak kata UAI , molek la nikah awal ya ~ terjaga segalanya ,, :) oke ,kita mula ya .scroll smpai bwah untuk entri ni  contohi mereka hihihihi :p

tarikh nikah : 24 disember 2012
pasangan ; Wan Muhamad Izat & Rohani .
Lokasi : Masjid Kedai Buloh Kota Bharu Kelantan .


Majlis pernikahan ini buat sekaligus dengan kenduri :) alhamdulillah kecil-kecilan sahaja dan berjalan lancar walaupun kelantan sekarang musim tengkujuh , hujan yang berpanjangan dan banjir di beberapa kawasan . Namun , hari pernikahan mereka alhamdulillah , tidak lah hujan lebat dan cuaca sedang2 shaja .alhamdulillah :)  ana tiba di kelantan pada 21 disember 2012 dan bergerak ke machang terlebih dahulu untuk menemui *ma ( hajjah narimah ) , *abah ( haji Muhamad Nordin ) *kak teen ( fadhleen qarteene ) *kak lini ( nur fazlini ) dan *baby kak teen ( qays yang montel ) ^^ terima kasih segala pemberian :) Insya Allah , ada rezeqi , ada  Jodoh , kita jumpa lagi ya ^^ bergerak ke Kedai Buloh kota bharu pada malamnya selepas solat Jama' .Persiapan dirumah juga sudah dilakukan .alhamdulillah .dapatlah membantu sedikit sebanyak :) mana yang mampu ,, ^^ Disebabkan Hujan , Baju nikah akak kotor , terkena percikan lecak , *baju sidai kat luar ==' termasuk tudung ana yang dipakai hari nikah nnti .*koyaa ,, mcam kita nak nikah .hee .spin mala sbelum nikah , memang satu dugaan la , Cuaca lembab , baju memang susah kering,ikhitar paling last , letak depan kipas :p tapi , over all .persiapan oke belaka ^^ sempat berkenalan dengan anak2 buah tersayang :) cik ida sayang ko awok2 sokmo tau ^^ begin ~ pagi itu ,, akak lewat siap nak pi akad nikah .terkocoh-kocoh la, tambah pula dengan hujan renyai-renyai :p

ibu mertua dah mesej , ada dimana ani ? :p
tengok rilek je kakak ana ni , macam tak gementar goh .huu ,hom la,,si suami sangat lah pemalu :p

peyo mesej agak2 ? cek abe kaaa ? :p

yang menghadiri majlis akad tak ramai , cukup sekadar sekeluarga belah laki , sekeluarga belah perempuan :) dan ana ,serta dua lagi sahabat sebagai wakil sebelah perempuan ^^ 

cuaca hujan , diluar masjid , bergambar bersama kak dan payung :p

family sebelah lelaki :)
Nak akad ingat memang kut dalam :) tapi ,, pintu kunci meyh ,, jadi .diluar lah akadnya akan dijalankan , time ni , sedang menanti tok ime maghi :)

time ni dah nmpak resah sikit , :p

Haa , duk duduk2 ni , tiba-tiba tanya , "beg duit akak mana ?" haha :p tertinggal dalam kereta , kak la pi amek :p


pahlawan dah duduk dah tu , bersedia :)



selesai tandatangan , terketar-ketar .baru rasa kak ya ?:P



merasakan debaran :) Bila turn ana ni ? :p

melihat dan mendengar tok ime baca :) serius dah time ni , takut jugak :p

itu dia lafaz SAKINAH :')

Ha part ni , buleh ah cito sikek dehss ? abang izat salam tok imam , pah tuk imam lafaz lah ,,,
 " aku nikahkan akan dikau , Wan Muhammad izat bin wan Muhamad Anas dengan Rohani binti Hashim ...... "
dokdam ( xsempat ) tok ime ngelafaz , abang izat potong ,

" aku terima nikahnya .. "

pah tok ime marah , hak3 :p tok ime kata ginim ..
" nanti , tak abih lagi ."

terkekek ana dan yang lainnya , huii ,,,xsabar sumgoh cek abe niiiii ;p
Sudahnya lafaz ..
" aku terima nikahnya , dengan mas kahwin yang disebut " * gini la kut , xklear sgt , jauh skek .hee
Alhamdulillah , maka berakhirlah zaman bujang mereka :) lepastu !! abg izat salam ayah kak , terus bangun nak mai ke kak , tok imam kata
" nanti ,, ada nak kena bgi ni ." haha .sekali lagi tergelak :p
tok imam nak bagi sampul hak borang pengantin sain tadi rupanya , abang izat tak sabar dah die :p
pah pi salam tok imam , bukan nak salam ayah kak .haha .
xpe, kita faham .dia nervous la tu :)

tu , abe izat tak betah .tak tahu nak buat gumana :p


sarung cincin , sekaligus pembatalan air sembahyang :)


sarung cincin pada sang suami :)

aiiiii , nak tanya lagi kena buat apa lepas sarung cincin ? salam r abe :p
pengantin kita :)

dari kiri .kakak abg izat .kak ani , abg izat .abg ipar abg izat :p pening tak ? haha
bersama ibu mertua :) *cikgu sekolah menengah sendiri :p

abg izat , ayah mertua *abg izat , kak ani :)

Keluarga Abang Izat :)

Najwa , ana , akak ,dan asma :)


eh2 , apa pulak gambo benda alah ni kan ? ala2 romantik gitu weeehhh :p hee ,
23 disember adalah tarikh kelahiran ana :)jadinya ..family buat suprise .hee .alhamdulillah , menghargainya,, walaupun sesimple mungkin kek span tu , ada bunga siap .hak3 , thanks alot ,, sayang abang2 and kak2 sokmo :)


bunga tu yang mahal tu , lawa :) fresh dari ladang :p

Oke :) sampai sini je gambar yang diupload :) harap oke lah gmbar tu ^^ bnyak lagi , tapi rasanya .cukuplah setakat tu , nnti upload gmbar nikah ana plak :p






okesss ..wahida pun nak juga ~ :) tunggu turn ana lak r yehh ..ma'assalamah .. :)






Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...